De Firma

€ 9,50
Op voorraad

Geen verzendkosten voor Nederland!

De Firma

De firma is een onthullende geschiedenis over consultancy op het hoogste niveau. McKinsey & Co., opgericht in 1926, is al decennia het toonaangevende consultancybureau ter wereld en was en is zeer belangrijk voor onder meer het Amerikaanse, Duitse en Nederlandse bedrijfsleven. McKinsey hielp de barcode ontwikkelen, en drong door tot in het Witte Huis en Downing Street 10. De consultants van McKinsey & Co. hebben een vernieuwende structuur ge?ntroduceerd binnen overheden, bedrijven en instituties die zorgde voor een wereldwijde verspreiding van het Amerikaanse kapitalisme.
Tegelijkertijd kan McKinsey worden geassocieerd met een lange lijst grote fouten. Zo speelde de firma een opvallende rol bij de veelbesproken ondergang van Enron en bij de grote bankencrisis. En dan was er nog de zaak-Rajat Gupta, ooit managing director van McKinsey maar nu in de gevangenis wegens een schandaal rond handel met voorkennis.


In De firma ontrafelt een van Amerika's beste financieel journalisten hoe McKinsey & Co. bij zo veel bedrijven binnen heeft weten te dringen. McDonald laat zien hoe een van de meest prestigieuze, invloedrijkste en tegelijk geheimzinnigste bedrijven van de wereld opereert.
Duff McDonald, werkzaam geweest bij Goldman Sachs, is een New Yorkse journalist die onder meer schrijft voor The New York Observer, Time, Esquire en Newsweek.


'De firma biedt een... Lees meer

De Firma De Firma De Firma De Firma
De Firma

De Firma

Het verhaal van McKinsey en de invloed op het moderne bedrijfsleven

Auteur: Duff McDonald

Uitgeverij: Prometheus - Bert Bakker Amsterdam

ISBN: 978 90 351 4007 3

2013

390 Pagina;s

Paperback

Het boek is in uitstekende staat; als nieuw!!

 

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189