De Groene Kamer (1951)

€ 6,50
Op voorraad

Geen verzendkosten voor Nederland!

De Groene Kamer

Deze roman speelt aan het eind der achttiende eeuw, en het verhaal begint ergens in de mooie Vechtstreek, waar een Amsterdams koopman, Van Batenburg, evenals zovele Amsterdamse kooplieden, zijn weelderig buitengoed heeft neergezet en daar de zomerse dagen met vrouw en dochter, Annemarie, doorbrengt. Door de ongunst der tijden, oorlog met Frankrijk, besluit hij ook in de winter op dit buitenverblijf te blijven wonen en dan maakt Annemarie een reisje met de trekschuit naar de Domstad, in die dagen een opzienbarende gebeurtenis voor een meisje alleen en in die trekschuit begint de romance.

Annemarie maakt kennis met de theologische student, Lodewijk, een arme, berooide kerel, m.aar die het eerlijk meent. In Utrecht ontmoeten ze elkander weer en ze vatten liefde op voor elkaar. Maar Lodewijk trekt zich terug, want hij weet: dit weeldevrouwtje past niet in zijn armelijke pastorie en hij weigert van haar weelde mede te delen. Eerst wanneer ze afstand doet van de rijkdommen van haar vader en zijn armoe delen wil, trouwt hij haar. De enige concessie, die hij doet is, haar één kamer in de grote Veluwse pastorie afstaan, waarin ze als enige bruidsgift uit het ouderlijk huis wat luxe meubeltjes mag neerzetten. Dat vertrek wordt dan de “Groene Kamer”.

Het wordt een mooi huwelijk. Zij gaat op in zijn pastorale arbeid, en er is een schier volmaakte harmonie tussen die twee. Ze begrijpt hem wel niet steeds in zijn grote... Lees meer

De Groene Kamer (1951) De Groene Kamer (1951) De Groene Kamer (1951)
De Groene Kamer (1951)

De Groene Kamer

Auteur: C. Th. Jongejan - de Groot

Illustraties: Rie Reinderhoff

Uitgeverij: G.F. Callenbach NV. Nijkerk

1951

220 Pagina's

Groen linnen gebonden

Het boek is in goede staat.

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189