De knoop van IJsland

€ 8,00
Op voorraad

Geen verzendkosten voor Nederland!

De knoop van IJsland

In de zomer van 1907 eindigt een geologische expeditie in een ramp. Twee van de drie deelnemers verdwijnen op raadselachtige wijze in de Askja-krater, diep in het onherbergzame IJslandse binnenland. Volgens het overgebleven expeditielid vonden zij hun graf in het vulkaanmeer dat zij per boot wilden verkennen.

Een jaar later is er een nieuwe expeditie naar de Askja - 'de knoop van IJsland' - onderweg. Een van de deelnemers is Ina von Münster, de verloofde van een van de verdwenen geologen. Op haar hebben de leegte en de dramatische kant van het IJslandse landschap een heel andere uitwerking dan op haar reisgenoot, Hans Otten, die zijn eigen gevecht levert met de spoken uit het verleden. Als zij geconfronteerd worden met de man die de eerste expeditie overleefde, krijgt het verhaal een geheel nieuwe wending.

De knoop van IJsland is een meeslepende historische roman over twee mensen die in een barre omgeving met zichzelf in het reine proberen te komen. Tevens geeft de roman een indringend beeld van IJsland, een land dat zowel op romantische als minder romantische geesten een grote invloed heeft.

 

Dit exemplaar van "De knoop van IJsland" is gesigneerd door Gerrit Jan Zwier!

De knoop van IJsland De knoop van IJsland De knoop van IJsland De knoop van IJsland
De knoop van IJsland

De knoop van IJsland

Auteur: Gerrit Jan Zwier

Uitgeverij: De Prom Baarn

ISBN: 90 6801 491 9

1996

Paperback

216 Pagina's

Afmetingen: 20,3 x 12 x 2 cm

Het boek is in uitstekende staat!

 

 

 

 

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189