De Lach

€ 12,50
Op voorraad

Geen verzendkosten voor Nederland!

De Lach was een Nederlands weekblad voor mannen dat verscheen van 1924 tot 1972.

Het blad bevatte veel foto's van schaars geklede vrouwelijke filmsterren in badpak, bikini e.d., voor die tijd, zeker in de beginperiode, zeer gewaagd. Het blad ontleende zijn naam aan de vele humoristische pagina's in met moppen en cartoons en ook bevatte het verhalen. De belangstelling van de lezers ging echter vooral uit naar de dames in bikini. Het blad was in kiosken te koop en lag bij de kapper (zo wist men thuis niet waar vader in zat te lezen).

Van een seksblad kan niet echt gesproken worden, het ging overwegend om bedekte erotiek. Pas in de laatste jaren van het blad kwamen meer foto's voor van geheel ontklede dames. "Actiefoto's" heeft De Lach nimmer geplaatst en ook de verhalen hadden weinig porno-achtigs, maar waren wel 'ondeugend' te noemen. In de oorlogsjaren mocht het blad niet verschijnen, de reden is onduidelijk.

In de jaren zestig, na de seksuele revolutie, kreeg De Lach het moeilijk doordat andere bladen opkwamen die veel meer lieten zien. De echte seksbladen ontstonden (Chick, Candy e.d.) en de Panorama bevatte opeens ook bloot (waar dit eerst een door en door fatsoenlijk gezinsblad was geweest). De Lach probeerde mee te doen maar kon het niet bolwerken. In 1972 verscheen het laatste nummer.

 

De Lach De Lach De Lach De Lach De Lach
De Lach

De Lach

Een fascinerende selectie uit de jaargangen 1924 - 1972

Samenstelling Leonard de Vries

Inleiding At van den Ouden (oud-hoofdredacteur van De Lach)

Uitgeverij: Skarabee Facsimile

ISBN: 90 6071 0665

1993

Hardcover

160 Pagina's

A4-formaat

Boek is in goede staat; kleine vochtvlek op cover; omslag ontbreekt.

 

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189