Dit kan niet waar zijn

€ 9,00
Op voorraad

Geen verzendkosten voor Nederland!

Dit kan niet waar zijn

De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor. Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem, met gevaar voor hun eigen baan, zien hoe de financiële wereld in elkaar zit.

Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

JORIS LUYENDIJK (1971) schreef onder andere over de kloof tussen beeld en werkelijkheid in het Midden-Oosten (Het zijn net mensen) en de Nederlandse politiek (Je hebt het niet van mij, maar. .. ). Aan 'Het zijn net mensen' werden de NS Publieksprijs 2007, de Dick Scherpenzeelprijs 2007 en de Prix des Assises du Journalisme 2010 toegekend. Luyendijks boeken werden in 12 talen vertaald.

'Dit kan niet waar zijn' begon met een zoektocht op de banking blog van The Guardian die de basis vormde voor columns die in NRC Handelsblad en De Standaard verschenen. Naar... Lees meer

Dit kan niet waar zijn Dit kan niet waar zijn Dit kan niet waar zijn Dit kan niet waar zijn
Dit kan niet waar zijn

Dit kan niet waar zijn

onder bankiers

Auteur: Joris Luyendijk

Uitgeverij: Atlas Contact Amsterdam/Antwerpen

ISBN: 978 90 450 2816 3

Achtste druk 2015

Paperback

208 Pagina's

Het boek is in uitstekende staat, als nieuw!

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189