Enneken

€ 9,50
Op voorraad

Geen verzendkosten voor Nederland!

Enneken

De historische roman van de Winterswijkse auteur Henk Krosenbrink speelt zich af omstreeks 1530, een woelige periode van het hertogdom Gelre tijdens de regering van Karel van Gelre (1477-1538).
Het Ambt Bredevoort, waartoe Winterswijk, Aalten en Dinxperlo behoorden, krijgt een nieuwe drost, Jacob ten Starte. In de archieven van het Ambt wordt hij beschreven als een man, die de bevolking onderdrukte en vele nieuwe wetten invoerde om voor de hertog meer inkomsten uit het Ambt te verkrijgen.
Zijn trouwe dienaar is Albert ter Helle, die zijn meester in wreedheid overtreft en eigenlijk de kwade genius is, waaronder zelfs Ten Starte lijdt. De botsingen, die ontstaan tussen de drost en de hofboeren met hun leiders, de tegeders Roerdink en Meerdink, die zich steeds weer beroepen op het Lohnse hofrecht, zoals dat voor hen altijd gegolden heeft, zijn suggestief beschreven.
Dit historische gegeven vormt een wezenlijk bestanddeel van de roman. Wanneer Ten Starte op aandrang van Ter Helle een gerechtelijke moord begaat, krijgt het verhaal een ongekende dramatische spanning.
Ten Starte is een gekweld mens, mede door zijn liefde voor de dochter van één van zijn hofboeren, Enneken Meerdink.

Enneken Enneken Enneken Enneken
Enneken

Enneken

Auteur: G.J.H. Krosenbrink

Uitgeverij: A.J.G. Strenholt's Uitgeversmaatschappij NV. Amsterdam

1969

416 pagina's

Hardcover

Boek is in goede staat. De papieriomslag met de kleurrijke afbeelding ontbreekt.

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189