Geef me de 5

€ 19,75
Niet op voorraad

Geef me de 5

Een praktisch houvast bij de opvoeding en begeleiding van kinderen met autisme

Het boek "Geef me de 5"is geschreven naar ouders en opvoeders toe. Een kind met autisme opvoeden en begeleiden, HOE doe je dat? Daar gaat dit boek over. Het is geschreven vanuit de behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid die het kind met autisme nodig heeft. 

"Geef me de 5". Of anders gezegd: WAT is mijn taak, HOE voer ik hem ui, WAAR vindt het plaats, WANNEER moet ik het doen en WIE is erbij betrokken?

Al lezende leert men deze wijze van handelen te hanteren, doordat er uitleg wordt gegeven over wat de gevolgen van de stoornis voor het kind kunnen zijn. Daardoor ontstaat er langzaam bij de lezer het inzicht. Dit noemt de schrijfster: "de auti-bril opzetten".

Door deze auti-bril op te zetten kun je eigenlijk pas zien HOE het kind denkt zodat je, als ouder/begeleider, daarbij op een passende wijze kunt aansluiten.

De schrijfster Colette de Bruin-Wanrooy, is werkzaam als traine en ambulant begeleider in gezinnen waar sprake is van kinderen met autisme die al dan niet een verstandelijke handicap hebben. Zij is moeder van 5 autistische pleegkinderen en mede opgevoed door een vader met het Syndroom van Asperger. De schrijfster neemt haar lezer mee in haar praktische manier van werken, die natuurlijk naar de eigen situatie vertaald kan worden.

Geef me de 5 Geef me de 5 Geef me de 5 Geef me de 5 Geef me de 5
Geef me de 5

Geef me de 5

Een praktisch houvast bij de opvoeding en begeleiding van kinderen met autisme

Auteur: Colette de Bruin

Publicatie van MEE Oost Gelderland

ISBN: 90 75129 64 5

Vierde druk maart 2006

Paperback

188 Pagina's

Afmetingen: 24 x 17 x 1,8 cm

Het boek is in zeer goede staat.

De CD ontbreekt.

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189