Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Het Rijksmuseum Kookboek
Het Rijksmuseum Kookboek
Meesterkoks laten zich inspireren door de Gouden Eeuw
Een feest voor iedereen die van lekker eten en van kunst houdt. Met vijftig recepten van tien Amsterdamse toprestaurants.
Voor dit schitterend geïllustreerde boek lieten tien meesterkoks zich inspireren door de pracht en praal van Hollandse zeventiende-eeuwse schilderijen. De koks stelden een persoonlijk vijfgangenmenu voor vier personen samen. Bij elk recept wordt het schilderij afgebeeld dat de directe inspiratie ervoor vormde. Dankzij unieke detailafbeeldingen kijkt de lezer naar bekende en minder bekende schilderijen door het oog van de kok.
Het Rijksmuseum Kookboek gaat niet alleen over de kunst van het koken, want het bevat daarnaast een kijkje in het dagelijks leven van de zeventiende eeuw. Auteur Bert Natter gaat in op het huishouden, de etiquette en de eetcultuur van de Gouden Eeuw. Ook besteedt hij aandacht an de herkomst van ingrediënten en de geschiedenis van recepten.
Dit banket voor de zintuigen werpt een eigentijdse blik op de grootste schatten van de Gouden Eeuw.
Het Rijksmuseum Kookboek
Meesterkoks laten zich inspireren door de Gouden Eeuw
Auteur: Bert Natter
Uitgeverij: Thomas Rap, Amsterdam
Afbeeldingen: copyright Rijksmuseum Amsterdam
ISBN: 90 6005 294 3
Eerste druk mei 2004
Hardcover
200 Pagina's
Afmetingen: 24,6 x 19,2 x 2,2 cm
Het boek is nieuw; ongebruikt!