Het Rijksmuseum Kookboek

€ 17,50
Niet op voorraad

Het Rijksmuseum Kookboek

Meesterkoks laten zich inspireren door de Gouden Eeuw

Een feest voor iedereen die van lekker eten en van kunst houdt. Met vijftig recepten van tien Amsterdamse toprestaurants.

Voor dit schitterend geïllustreerde boek lieten tien meesterkoks zich inspireren door de pracht en praal van Hollandse zeventiende-eeuwse schilderijen. De koks stelden een persoonlijk vijfgangenmenu voor vier personen samen. Bij elk recept wordt het schilderij afgebeeld dat de directe inspiratie ervoor vormde. Dankzij unieke detailafbeeldingen kijkt de lezer naar bekende en minder bekende schilderijen door het oog van de kok.

Het Rijksmuseum Kookboek gaat niet alleen over de kunst van het koken, want het bevat daarnaast een kijkje in het dagelijks leven van de zeventiende eeuw. Auteur Bert Natter gaat in op het huishouden, de etiquette en de eetcultuur van de Gouden Eeuw. Ook besteedt hij aandacht an de herkomst van ingrediënten en de geschiedenis van recepten.

Dit banket voor de zintuigen werpt een eigentijdse blik op de grootste schatten van de Gouden Eeuw.

Het Rijksmuseum Kookboek Het Rijksmuseum Kookboek Het Rijksmuseum Kookboek Het Rijksmuseum Kookboek Het Rijksmuseum Kookboek
Het Rijksmuseum Kookboek

Het Rijksmuseum Kookboek

Meesterkoks laten zich inspireren door de Gouden Eeuw

Auteur: Bert Natter

Uitgeverij: Thomas Rap, Amsterdam

Afbeeldingen: copyright Rijksmuseum Amsterdam

ISBN: 90 6005 294 3

Eerste druk mei 2004

Hardcover

200 Pagina's

Afmetingen: 24,6 x 19,2 x 2,2 cm

Het boek is nieuw; ongebruikt!

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189