Jeugdherinneringen van Jan Ligthart

€ 9,50
Op voorraad

Geen verzendkosten voor Nederland!

Jeugdherinneringen van Jan Ligthart

met een inleiding van dr. H. Nieuwenhuis

Als een van de heel weinige Nederlandse pedagogen ooit, raakte Jan Lighthart ook in het buitenland bekend en probeerde men in andere landen zijn ideeën na te volgen. Stellig had dit te maken met zijn vriendelijk karakter en het charisma dat hij uitstraalde, evenals met zijn christelijk geloof.

De man die zich tegen het ‘slaafs volgen’ van methodes keerde, kon toch ook niet zonder. Ligthart had op zijn school in de Haagse Schilderswijk kinderen die vrijwel nooit de buurt uit waren geweest en die grotendeels in gezinnen leefden waarin nauwelijks gelezen werd en waar ook geen platenboeken aanwezig waren.

Die kinderen hadden dus geen visuele voorstellingen van het leven buiten die grauwe stadsbuurt, en wisten ook niet van de fabricage en productie van levensmiddelen en bouwmaterialen. Alles wat kinderen een eeuw later via de televisie leren zien en begrijpen moest dus op een of andere gebrekkige wijze in de school gebracht worden.

Jeugdherinneringen van Jan Ligthart Jeugdherinneringen van Jan Ligthart Jeugdherinneringen van Jan Ligthart Jeugdherinneringen van Jan Ligthart
Jeugdherinneringen van Jan Ligthart

Jeugdherinneringen van Jan Ligthart

met een inleiding van dr. H. Nieuwenhuis

Uitgeverij: J.B. Wolters, Groningen

ISBN: is niet vermeld

20e Druk 1967

Paperback

312 Pagina's

Afmetingen: 21,2 x 14,5 x 1,9 cm

Het boek is in redelijk goede staat.

Sporadisch zijn in het boek zinnen onderstreept met een pen.

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189