Onderwijs vraagt leiderschap!

€ 21,50
Op voorraad

Geen verzendkosten voor Nederland!

Onderwijs vraagt leiderschap!

met een voorwoord van Mathieu Weggeman

Leiderschap is cruciaal. Zeker in het onderwijs, waar het niet gaat om zaken en papieren maar om mensen en manieren. Goed leiderschap zorgt voor professionele groei en bloei van mensen op de verschillende niveaus in de school.

Leiderschap begint bij de basis, de plaats waar het primaire proces plaatsvindt. Dat is in het klaslokaal, in de interactie tussen de leraar en de leerling. De interactie op de andere niveaus, die tussen de leidinggevende en de leraar en de bestuurder en de leidinggevende, staan in dienst van het primaire proces: het geven van uitstekend onderwijs. Het is nodig dat mensen zich op alle niveaus afvragen wat de leerlingen beter worden van hun werk, wat hun leiderschap bijdraagt aan goed onderwijs. Dat zorgt voor verbinding tussen de verschillende niveaus en voorkomt het ontstaan van verschillende 'wereldjes' in de school.

Leiderschap is een complex en moeilijk af te bakenen thema. Er bestaan veel opvattingen over wat (goed) leiderschap inhoudt en wat effectieve leiders doen. Wat de vele literatuur over dit thema in ieder geval duidelijk maakt is dat hoe we leiders en leiderschap omschrijven in belangrijke mate afhangt van het perspectief dat we kiezen. De auteurs van dit boek kiezen voor acht aspecten als het repertoire voor goed leiderschap in een school. Deze acht aspecten zijn grotendeels ontleent aan de inhoud van... Lees meer

Onderwijs vraagt leiderschap! Onderwijs vraagt leiderschap! Onderwijs vraagt leiderschap! Onderwijs vraagt leiderschap! Onderwijs vraagt leiderschap!
Onderwijs vraagt leiderschap!

Onderwijs vraagt leiderschap!

met een voorwoord van Mathieu Weggeman

Redactie: Dick Both en Alex de Bruijn

Met bijdragen van:

  • Dick Both
  • Alex de Bruijn
  • Bram ter Harmsel
  • Willem Poppe
  • Rens Rottier

Uitgeverij: Scriptum, Schiedam

ISBN: 978 90 5594 887 1

2012

Hardcover met full color papieren omslag

226 Pagina's

Afmetingen: 24,7 x 17 x 2,9 cm

Het boek is in uitstekende staat; als nieuw!!

 

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189