Véronique

€ 12,50
Op voorraad

Geen verzendkosten voor Nederland!

Véronique

1882. De achttienjarige Véronique woont met haar moeder en oma op landgoed Welestae bij Zutphen. Na zijn overlijden laat haar vader het landgoed echter in de rode cijfers achter, en de enige oplossing is een huwelijk tussen Véronique en Pieter Meijer, zoon van een steenrijke maar volkse ondernemer, die met deze verbintenis geaccepteerd hoopt te worden door de Amsterdamse elite.

Véronique verhuist naar een prachtig pand aan de grachten van Amsterdam, een bruisende stad waar druk wordt gebouwd vanwege de Wereldtentoonstelling. Willem Meijer, de jongere broer van Pieter, is journalist en confronteert Véronique met de keerzijde van al die welvaart: de armoede en de sociale wantoestanden in de sloppenwijken.

Door haar interesse in Willems werk raakt ze beïnvloed door bijzondere vrouwen als Aletta Jacobs. Geïnspireerd door Aletta vecht Véronique zich steeds meer vrij, tot ongenoegen van haar schoonvader, die zijn reputatie in de zakenwereld bedreigd ziet. 

Hij stuurt zijn beide zoons en Véronique naar Nederlands-Indië, waar Pieter een filiaal van Handelshuis Meijer zal  leiden. Maar al snel brengen de spanningen in het huwelijk Véronique op een breekpunt. Zal ze een tegendraadse keuze durven maken, of schikt ze zich naar de conventies van haar tijd?

Véronique Véronique Véronique
Véronique

Véronique

Auteur: Michelle Visser

Uitgeverij: De Boekerij bv. Amsterdam

ISBN: 978 90 225 6193 5

2012

Hardcover en geïllustreerde omslag

352 pagina's

Het boek is in prima staat; als nieuw!

 

 

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189