Wees onzichtbaar

€ 10,50
Niet op voorraad

Wees onzichtbaar

 

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt die tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de daaropvolgende jaren definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming... Lees meer

Wees onzichtbaar Wees onzichtbaar Wees onzichtbaar Wees onzichtbaar
Wees onzichtbaar

Wees onzichtbaar

Auteur: Murat Isik

Uitgeverij: Ambo|Anthos Amsterdam

ISBN:978 90 414 2290 3

Twaalfde druk mei 2018

Paperback

595 Pagina's

Het boek is in goede staat.

Aan de buitenkant is te zien, dat het boek met enthouisasme is gelezen

 

Copyright © 2023, Lichtenvoorde (NL) | KvK-nummer: 80190189